Op zaterdag 1 juni dirigeert Wilbert Friederichs voor de allerlaatste keer Voix Là. Met ‘Eigen Werk’ neemt hij in Het Kloosterhuis in Sambeek afscheid van het koor uit Beugen waarvan hij 13 jaar lang muzikaal leider was.

De titel ‘Eigen Werk’ moet vooral letterlijk worden genomen. Wilbert Friederichs is niet alleen dirigent maar misschien wel in de eerste plaats componist, taalkunstenaar en liedjesschrijver. Dat bewees hij in het verleden al met kleinkunsttrio Klater en vocal group Mezzo Macho waarin hij zijn liedjes zelf als tenor meezong en daarmee landelijke bekendheid oogstte.

‘Wilbert-klassiekers’

Zijn werk maakte altijd al deel uit van het repertoire van Voix Là maar tijdens het afscheidsconcert staan zijn liedjes helemaal centraal. Daarmee wordt het – voor de eerste én wellicht enige keer in de geschiedenis van Voix Là – een compleet Nederlandstalig optreden.

Op de setlist staan echte ‘Wilbert-klassiekers’ als In de file en Niet meer naar beneden die ook door vele andere koren gezongenzijn. Maar ook nummers als Sinaasappelkwark en De glimlach van zo’n kind (niet te verwarren met Willy Alberti’s lied, al is de knipoog ernaartoe niet te missen) komen voorbij. Evenals het gevoelige Zo zonder jou.

Zelfspot

Daarnaast schreef hij enkele nieuwe liedjes voor het afscheid. Daarin kijkt hij met de nodige zelfspot ook naar zichzelf in de rol van miskend genie. En in De ouderdom komt verklaart hij misschien wel waarom hij het wat rustiger aan gaat doen.

En dan is Wilbert Friederichs op 1 juni ook nog eens als solist te horen, bijvoorbeeld in het prachtige en toepasselijke Ik zou het zo weer doen waarin hij op de piano wordt begeleid door zijn vroegere kompaan uit Klater, Paul Kroon.

Kaarten bestellen

Het afscheidsconcert ‘Eigen Werk’ van Wilbert Friederichs met Voix Là vindt plaats op zaterdag 1 juni 2024 in Het Kloosterhuis in Sambeek om 19.30 uur. Kaartjes kosten € 10,-  en zijn te bestellen per e-mail via reserveren@voixlabeugen.nl.


Nieuwe dirigent voor Voix Là

Velen vragen zich af: hoe moet het verder met Voix Là na het afscheid van Wilbert Friederichs? Het antwoord is simpel: we gaan gewoon door.

Want we zijn blij dat we een opvolger voor Wilbert hebben gevonden!

Wie dat is? Dat houden we nog even geheim. Eerst gaat alle aandacht naar het afscheidsconcert met Wilbert. Maar in de week van 3 juni 2024 kun je hier lezen wie ons als muzikaal leider bij de hand gaat nemen. Nog even geduld dus!